AMFEIX Bedreigt Gebruikers die de dekking delen die het bedrijf bekritiseert.

Het vermeende investeringsfonds vertoont wat schaduwrijk gedrag.

Vorige week publiceerde Cointelegraph een verhaal over investeerders die moeite hebben om hun geld terug te krijgen van een crypto-fonds genaamd AMFEIX, dat hoogrendabele winsten beloofde voor investeerders die hen Bitcoin (BTC) stuurden. Ons verhaal beschreef meer dan 500 in afwachting van opnames van gebruikers die proberen hun geld terug te krijgen, en de onbevredigende communicatie van AMFEIX met die gebruikers.

Het bedrijf sprak zijn gebruikers aan via zijn officiële telegramkanaal nadat het verhaal was gepubliceerd, en suggereerde dat de vertragingen bij de terugtrekking te wijten waren aan technische problemen die sinds mei aan de orde waren geweest. Het verklaarde ook dat „leden die loyaliteit aan AMFEIX tonen“ in het terugtrekkingsproces voorrang zullen hebben. De onuitgesproken suggestie is dat degenen die een onflatteuze dekking van het bedrijf delen, hun geld niet op tijd terug zullen zien komen.

Twee uur nadat dat eerste artikel werd gepubliceerd, verspreidde AMFEIX een nieuw witboek waarin verschillende nieuwe beleidslijnen werden beschreven die eerder ongedocumenteerd waren. Het bevatte met name een clausule over smaad en het bedrijf begon contact op te nemen met personen van zijn zakelijke Telegram-account om hen te informeren dat ze in overtreding waren.

Dit is wat de mensen van het bedrijf hebben ontvangen, of ze nu wel of niet een onflatteuze dekking deelden:

U bent in overtreding met het beleid:

28. 28. AMFEIX behoudt zich het recht voor om gebruikers te verbieden als zij verdacht worden van smaad.

Om de situatie van smaad te corrigeren zal een verontschuldiging van de auteur (in de vorm van een artikel, gepubliceerd op officiële cointelegraafaccounts), en verwijdering van het huidige artikel noodzakelijk zijn. Totdat het niet is opgelost zal het verificatieproces een eeuwigdurende status hebben in afwachting van de bovenstaande adressen.

Minstens drie zelfgeïdentificeerde AMFEIX-beleggers hebben contact opgenomen met het personeel van Cointelegraph om te vragen het artikel te verwijderen omdat AMFEIX dat wilde. Vanaf de perstijd heeft het bedrijf niet gereageerd op het verzoek van Cointelegraph om commentaar te geven op het artikel dat op woensdag werd gepubliceerd.