DeFi Lekken stelt staatsgreep aan de kaak, belegger kan 10.000 DAI hebben verloren.

De oplichters hebben een verfijnde manier gebruikt om mensen te beroven die betrokken zijn bij de nieuwe golf die DeFi heet. Alle zorg met deze nieuwe markt kan weinig zijn en het begrijpen van technische concepten is fundamenteel.

Iemand die minstens 10.000 A.D.I.-munten in zijn bezit had, kan alles verloren hebben. Nadat een nieuwe staatsgreep werd gemeld door DeFi Leaks, kwam de zaak aan het licht.

De oplichters hebben een verfijnde manier gebruikt om mensen te beroven die betrokken zijn bij de nieuwe golf die DeFi heet. Op deze manier probeert de cryptomane gemeenschap nieuwe bedreigingen te identificeren die in de sector opduiken.

Afgelopen donderdag (24) maakte Nouriel Roubini duidelijk dat DeFi misschien alleen maar een vaporware is. De beroemde marktanalist, om het onderwerp te verduidelijken voor beleggers, vatte „mode“ samen met het woord.

Aankondiging
Toch zijn vooral in 2020 veel cryptomoeda-investeerders aangetrokken tot deze markt. Ook al zijn er veel klappen gekomen om de innovatie te besmeuren, toch zullen er de komende jaren waarschijnlijk positieve ontwikkelingen blijven bestaan.

Beroemde stablecoin DAI kan zijn gestolen van gebruikers in een andere zwendel, aan de kaak gesteld door DeFi Leaks.
Cryptomoeda DAI is beroemd onder mensen die op zoek zijn naar een gedecentraliseerde stabiele munt met dollarwaarde. De DAI is een cryptomeda die wordt gegenereerd uit het onderpand.

Als ERC20-token werkt de DAI op het Ethereum-netwerk en kan het overal ter wereld worden overgedragen. Net als andere Bitcoin Bank penningen uit dit netwerk kan de DAI worden opgeslagen in een Ethereum-portfolio.

Een gebruiker heeft echter een aantal munten in zijn portemonnee gekregen, zoals een zogenaamde „TOMATOS“ airdrop. In ruil daarvoor moet hij toegang krijgen tot een website tomatos.finance token om een slim contract te activeren.

De oplichters maakten duidelijk dat dit de enige manier was om de DeFi-tomatenmunten te winnen. Volgens het rapport van DeFi Leaks verloor het slachtoffer door de toegang tot de website en de goedkeuring van het contract de toegang tot zijn etherische portefeuille.

Zo staat het nieuwe contract de oplichters toe om verschillende crypto-munten op basis van etherisch materiaal te stelen. Enkele van de bekendste zijn Tether (USDT), DAI, TrueUSD en UNI.

De gebruiker kan het slachtoffer zijn geweest van de zwendel, die niet meer werkt
In principe is de DeFi-coupé met betrekking tot tomaten niet meer in werking. Op het moment van schrijven was de site al niet beschikbaar.

Bovendien is het, door het naleven van het Ethereum contract van de oplichters door Etherscan, mogelijk om te zien dat alle contracten en bijbehorende adressen als oplichterij zijn gemarkeerd, wat fraude betekent.

Echter, voordat de oplichters werden geïdentificeerd verloor een gebruiker 10.000 DAI. Volgens Coinness zou het slachtoffer toegang hebben gehad tot de frauduleuze website en de nodige toestemming hebben gegeven aan de oplichters om op te treden.

Kortom, door zich te presenteren als de nieuwe decentrale financiën is DeFiK nog steeds een nieuw terrein. In die zin profiteren meer ervaren fraudeurs met technologie van de onschuld van sommige investeerders, die tot gesofisticeerde oplichterij worden gebracht.

Een andere trend in deze sector is het lanceren van nieuwe „veelbelovende“ penningen. DeFi Leaks heeft opgemerkt dat de Yield Wars de nieuwe staatsgreep in de rijpingsfase kan zijn. Onlangs waren EMD en LV Finance andere verdachten en zelfs de bedenker van Ethereum heeft zich van DeFi afgekeerd.

Tot slot, als u wilt investeren in deze sector, die door sommigen als veelbelovend wordt beschouwd, moeten de zorg en de studies volledig zijn.