Varför en tillfällig björnmarknad inte drar Bitcoin under 10 000 dollar igen

Cryptocurrency-betygsplattform Weiss Crypto Ratings har avvärjt bekymmerna för många Bitcoin- användare som alla för närvarande bevittnar den baisseartade nedåtgående trend som slog marknaden för några dagar sedan. I en anmärkningsvärd tweet är Weiss övertygad om att björntrenden, spekulerad att dö ner snabbt, inte är stark nog att dra Bitcoin under 10 000 dollar på kort sikt.

Vid presstiden är volatiliteten fortfarande hög för den mest värderade digitala tillgången som har minskat med mer än 10% sedan månaden började. När detta skrivs är Bitcoin Era värd 10 317 dollar och enligt Weiss håller Bitcoin starkt vid denna tidpunkt. En nedgång under 10 000 dollar är lika med Bitcoin som sjunker med nästan 5,5% och handlas med tidigare stöd runt 9500 och 9800 dollar. Men Weiss är säker på att möjligheten till en snabb baissing inte syns.

När tweeten lyder:

”Bitcoin-saldon på $ 10K. Vi tror inte att BTC kommer att gå under 10 000 när som helst snart. ”

Med hänvisning till Ethereum hävdar Weiss att $ 10 000 BTC-pristoppen helt enkelt är kortvarigt stöd. ”Det är stöd, precis som 350 var stöd för ETH. För BTC tittar vi åtminstone på ett tillfälligt kortsiktigt lågtal. ” Weiss hävdade.

Från tekniken på Bitstamp kommer en snabb titt på 1-veckorsdiagrammet att avslöja att det inte är omöjligt att återta $ 11 000 för den stora tjuren.

Uppenbarligen håller tjurarna sig starkt med ett signifikant hausseartat vändningsmönster före varje baiss interferens

Sedan den 6 september har varje betydande baissetrend spädts ut av tjurarna som har lyckats hålla moderat på marknaden. Även om styrkan i försvaret inte har varit avgörande nog för att främja en korrigering i prisrörelsen, är Bitcoin väl redo för ett prisvänster, åtminstone till ett tidigare motstånd på 10 500 $ som potentiellt kan bli stöd om en märkbar prisuppgång realiseras.

I fråga om att Bitcoin är positivt har antalet plånboksadresser som innehåller minst 1 BTC fortfarande ökat. 823 000 är nu den nya rekordhöga tiden för plånboksinnehavare med 1 BTC. Bitcoin är inte den enda kryptovalutainvesteraren kastar sina mynt i, Ethereum har också sett en imponerande ökning av adresserna. Och precis som Bitcoin har Ethereum-investerare blundat för prisets volatilitet.

Det är inte säkert när Bitcoin bryter taket på 12 000 dollar som det gjorde i början av denna månad, men ökningen av investeringsintresset är ännu en organisk indikator på att Bitcoins inneboende värde är lika närvarande som någonsin.